Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ. ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΜΑΣ;;;;;

Με τις τελευταίες αλλαγές
από το Νόμο 4701/2020

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4389 ΦΕΚ Α΄ 94/27.5.2016

Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΥΠΟΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΚΟΠΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
Άρθρο 1
Σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Σκοπός

1. Συνιστάται Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή χωρίς νομική προσωπικότητα με την επωνυμία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) (στο εξής η «Αρχή»), με σκοπό τον προσδιορισμό, τη βεβαίωση και την είσπραξη των φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών δημοσίων εσόδων, που άπτονται του πεδίου των αρμοδιοτήτων της.

2. Η Αρχή απολαύει λειτουργικής ανεξαρτησίας, διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές. Η Αρχή υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής και τη διαδικασία του άρθρου 4 του παρόντος νόμου.

3. Η έδρα της Αρχής είναι στην Αθήνα. Ειδικές Αποκεντρωμένες και Περιφερειακές Υπηρεσίες της Αρχής μπορεί να συστήνονται και να λειτουργούν και εκτός της έδρας αυτής.

4. Από την έναρξη λειτουργίας της Αρχής καταργείται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και η θέση του Γενικού Γραμματέα που προΐσταται αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΤΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΥΔΑΤΙΝΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ.

ΕΤΣΙ, ΕΧΟΥΜΕ  ΕΝΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΠΡΙΝ 2.000 ΧΡΟΝΙΑ ‘Η 5.000 ‘Η ΠΡΙΝ 50.000 ΧΡΟΝΙΑ ‘Η ΠΡΙΝ 100.000 ‘Η ΠΡΙΝ 200.000 ΧΡΟΝΙΑ (ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠ...